efteling

Standaard

Hoogtepunten in ons leven worden opvallend vaak afgemeten aan de Efteling. En het resort waarin we met het gezin zijn neergestreken scoort hoog op de Eftelingschaal. Zo had ik op de website al gezien dat er houten olifanten en giraffen in de keurig gecoiffeerde tuin zouden staan, maar de flamingo’s met ingebouwde kerstverlichting waren een smaakvolle verrassing. Het Afrikaanse thema is ook op andere plekken tot in detail doorgevoerd. Zo hebben we een slangenlederen hoofdeinde aan ons bed, ontbijten we in een rieten hut en worden wij deze dagen zelfs getrakteerd op een heuse, uit Afrika afkomstige calima: een hete, gortdroge wind die de temperaturen tot ongekende hoogten stuwt. Hoe Afrikaans wil je het hebben?

Het ontbijtbuffet, met een overvloed aan brood, fruit, vis en kaviaar (!) doet dan weer wat minder Afrikaans aan. Evenals de afmetingen van de gemiddelde bezoeker. Ook de acrobatische Chinezen waar we op getrakteerd oogden wat vreemd in deze context. De hitte en het stof voelen daarentegen echter behoorlijk authentiek.

Soms is het echte leven echter nog opwindender dan de Efteling. Al op Schiphol ontstond commotie toen onze tassen door de scanner gingen. Onze Wes werd direct na de douane aangesproken met de vraag of hij kon opsommen wat er allemaal in zijn rugzak zat. Enigszins gespannen somde hij het riedeltje op: een boek, een zalfje, een zonnebril en een Donald Duck. “Echt niets anders? Denk eens goed na,” drong de douanier aan. Maar iets anders kon Wessel niet verzinnen. De supervisor werd er bij gehaald met een heus explosieven detectie-apparaat om de rugzak grondig te doorzoeken. Wat bleek het geval? Zoals een goede scout betaamt heeft Wes een zonnepaneeltje op zijn rugzak, waarmee hij tijdens het hiken zijn batterijen en gsm oplaadt. Op het scherm van de scanner was echter alleen waar te nemen dat er een draadje vanuit de voering van zijn tas naar een rechthoekig object liep, hetgeen in combinatie met de vreemde kleuren van de zonnecel in de scanner alle alarmbellen deed rinkelen. Zo zie je, van onschuldige scout naar een van terrorisme verdachte jonge crimineel is soms een kleine stap.

Overigens is de rugzak een centraal thema tot nu toe tijdens deze vakantie. Bij het inchecken in het hotel bleek een andere rugzak, die met al onze identiteitspapieren om precies te zijn, spoorloos verdwenen. Al snel concludeerden we dat deze in de, inmiddels in de remise geparkeerde, bus moest staan. En zodoende zijn we al 36 uur verwikkeld in een John Lanting-achtige klucht waarbij de chauffeur nog altijd met onze spullen rondrijdt en wij hem proberen te vangen om de tas terug te krijgen. Tot nu toe zonder resultaat.

Echt, de Efteling is er saai bij.

Advertenties

Reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s