costa del canaria. Dus.

Standaard

Eigenlijk ben ik een kampeerder. Zo één van de primitieve soort die opleeft als er in de wijde omtrek geen voorzieningen te vinden zijn. Sinds twee jaar gaat er een campingtafel mee op vakantie (handig voor de wijn en de Yahtzee) maar tot die tijd kon ik intens tevreden een paar weken op een matje voor mijn tent zitten. Ik vul met liefde mijn dag met handwasjes, hout sprokkelen, een viergangen maal op één primusje bereiden en ’s avonds met een zaklamp in de hand en een toiletrol onder de arm struikelend op zoek gaan naar een toiletgebouw.

In februari van dit jaar leek het tij te keren. Mijn liefde voor kamperen is onverminderd groot, maar de kinderen hadden buiten ons om een coalitie gevormd met slechts één programmapunt: het moest maar eens afgelopen zijn met dat kamperen. Ze voorzagen een langdradige vakantie zonder internet met ouders die hun ultieme geluk haalden uit dingen als bramen zoeken en ’s middags om één uur al een wijntje uit de jerrycan tappen, verzuchtend hoe heerlijk dit alles was. En, eerlijk is eerlijk, dat is precies wat er gebeurd zou zijn als zij hun punt niet krachtig duidelijk hadden gemaakt. Ik zal de details besparen, maar al snel werd het ons duidelijk dat we zouden moeten zoeken naar een oplossing die het midden hield tussen primitief kamperen (onze wens) en een luxe resort (hun inzet). Zij wonnen.

En zo komt het dat we deze zomer naar Costa del Canaria verkassen. Slechts een dag of tien, dus dat moet te doen zijn. De keuze is op dit oord gevallen vanwege de hoge bejaarden- en homo- dichtheid (aldus betrouwbare statistieken), hetgeen me randvoorwaardelijk leek met een puberdochter met uitgaansambities. Geen tent maar een hotel in koloniaal-Afrikaanse stijl met keuze uit meerdere restaurants, zwembaden, tennisbanen en (jippie) een entertainment team. Op de site zag ik dat ze houten giraffen en olifanten in de tuin-met-tropisch thema hadden losgelaten. Het belooft een dolle boel te worden.

 

Advertenties

Reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s