thuis werken

Standaard

Thuis werken klinkt tamelijk ideaal. In je badjas, mét drinkbare koffie en zónder storende collega’s de inspiratie flink laten woekeren. Geen rij bij het koffieapparaat en geen mensen die mijn stukken van de printer meenemen. In plaats daarvan met ongekamd haar en een lekker muziekje op de achtergrond aan de keukentafel productief zitten zijn. Klinkt ideaal.

Maar eigenlijk vind ik thuis werken helemaal niet leuk. Het zal wel aan mij liggen, maar ik heb altijd last van een sluimerend schuldgevoel. Ik heb het vage idee dat ik semi-frauduleus bezig ben door mijn werk niet van achter mijn bureau te doen, “zoals het hoort”. Dat compenseer ik door veel te produceren, zodat iedereen kan zien dat ik heus-wel-aan-het-werk-ben. Om elf uur ontdek ik dat ik nog niet ontbeten heb en zelfs die kwaliteitskoffie, die altijd zo aantrekkelijk lijkt na een bakkie kantoorleut, ben ik vergeten voor mezelf te zetten. Eigenlijk werkt het ook helemaal niet fijn in mijn badjas; ik krijg er koude benen van en de mouwen hangen steeds over mijn leeswerk. En het idee dat iedereen straks met elkaar gaat lunchen terwijl ik heel sneu in mijn badjas mijn bammetje achter mijn pc weg zit te kauwen is onuitstaanbaar.

De enige goede reden om thuis te werken is om meer klussen af te maken in vier uur, dan normaal in twee dagen. En om te beseffen dat je collega’s nodig hebt om je werk een beetje jeu te geven.

Ik ga maar eens ontbijten.

Advertenties

Reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s